torsdag 23. oktober 2014

Saltsjuk.....

Av og til blir eg berre så vanvittig saltsjuk...
Då leitar eg febrilsk i skap, hyller og skuffer,
hadde eg ikkje noko peanøtter liggande?!
Eller chips?! Eller popkorn?!

... og når eg endelig, langt inne i skapet, 
finn ein slunken påse med peanøtter, 
sikkert opna for 6 veker sia, 
og slikkar den rein for salt..... får eg skikkelig dårlig samvittighet...

Uffda, ikkje var det godt, ikkje var det sunt, 
egentlig var det boss som hadde låge for lenge i skapet....
... og eg er fremdeles saltsjuk....

Men i dag har eg testa ut noko nytt, 
som eg aldri har gjort før, 
men som eg har smakt,
og som var veldig, veldig godt... og sunt.... 
og som aldri kjem til å bli liggande alt for lenge langt inni eit skap,
fordi det blir oppete med ein gang.....

S A L T E  M A N D L E R




For 1 porsjon (som er alt for lite... ;o)

200 g mandler (med skall)
2 dl vatn
3,5 ss med grovt salt




Vatn og salt i ei gryte
kok opp til alt saltet har løyst seg opp
tilsett mandlar og kok opp igjen
trekk panna vekk frå plata
la stå med lokk i 15 min





Sett ovn på 150 grader
hell vatnet av mandlane
fordel dei utover bakeplate m/bakepapir
steik i ovn 20 - 25 min til vatnet er dampa vekk
opn ovnen litt innimellom for å sleppe ut damp
la dei kjøle seg ned på rist




og ET.....

Er det eventuelt noko igjen, 
oppbevar dei på glass med tett lokk.

Ypperlige som vertinne gåver, julegodterier, 
snacks på fest, tilbehør på ostefat, smaker godt til både øl og vin.

og det beste av alt....det hjelper veldig, veldig godt mot saltsjuka....


Må berre få sei tusen, tusen takk for alle dei flotte kommentarane De legg igjen,
vert så glad og takknemlig for kvart eit ord!!!


Store, gode og salte klemmer frå Frøken Loppe



6 kommentarer:

  1. Åååå takk for at du deler, jeg har laget salte mandler en gang - da fikk jeg det ikke til. Men det var ikke samme framgangsmåte som din - så denne skal prøves:))

    Ønsker deg en fin kveld.

    Klem, Gerd Kr.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for ei super oppskrift på julegodt. Dette skal jeg jammen prøve allerede til helga. Både høres og ser nydelig godt ut. Har litt sånn salthunger sjøl innimellom jeg, så dette var virkelig genialt.
    Klem fra Marit

    SvarSlett
  3. Takk for super oppskrift- denne skal jeg lagre ! Så fint at du kom på det der :)

    Kos deg masse på tur i helgen- høres veldig kos og moro ut :)

    Tusen takk for koselige ord inne hos meg :)

    God helg klem fra Monica

    SvarSlett
  4. Ser kjempegode ut! Det skal eg prøva. Fant deg hos Monica;) Med helsing Lisbeth, (og ifrå vestlandet men blitt meir bokmål etter å ha vore 8 år på østandet)

    SvarSlett
  5. Hihi,ja dette var en gjenkjennende situasjon!Mang en gang har skap og det som er blitt gjennomsøkt for akkurat det man er sugen på.Men nå har jeg begynt å bli så økonomisk av meg,at jeg kjøper i potetgull og såntslags når det er på tilbud,og derfor har et lite lager til enhver tid (det er bergnet på ungene,de pleier å fåp fredagen)Og merkelig npok,når det er i huset har jeg ikke lyst på!En slags omvendt psykologi det der!!!Det man ikke har vil man ha,og omvendt.Problemet løst,hihi ;)))
    Ha en fin uke,med litt salt for det er vel sunt i små doser???

    Tovekle m:)

    SvarSlett
  6. Må trekke litt på smilebåndet - dette er et kjent fenomen. :-)
    Tusen takk for supert tips, dette skal jeg prøve i butikken. :-)
    God helg!
    Klem, Marianne.

    SvarSlett

Setter så stor pris på kvar og ein kommentar som vert lagt igjen og at akkurat DU har tatt deg tid til å titte innom meg :o)